Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

Δικαίωμα στην Πίστη ή Δικαίωμα στην Αμφίσβητηση;


# Ας δώσουμε και μιαν ευχή,
να είναι πάντα ο Θεός,
στο πλάι των μικρών μας,
να δίνει στους γύρω υπομονή,
στη φροντίδα μας επιμονή,
στους ιατρούς τη φώτιση,
στους ασθενείς τη θεραπεία.


$ Αν υπάρχει Θεός,
θα πρέπει να με παρακαλέσει
για να τον συγχωρέσω.


# Δεν απαντώ σε κανέναν, απλά σκέφτομαι.
Τόσες και Τόσες φορές μας έχεις συγχωρέσει ο Θεός...
ας τον συγχωρέσουμε και εμείς μια φορά....
τουλάχιστον για την ελευθερία των επιλογών μας...
και της αβίαστης αναπνοής μας...


$  Θέλει ο Θεός να εμποδίσει το κακό, αλλά δεν μπορεί;
Τότε δεν είναι παντοδύναμος.
Μπορεί, αλλά δε θέλει, τότε δεν είναι πανάγαθος.
Μπορεί και θέλει; Τότε από πού προέρχεται το κακό;
Δεν μπορεί και δε θέλει, τότε γιατί τον ονομάζουμε Θεό;

#
Θέλει ο Θεός να Εμποδίσει το κακό, αλλά έχει δώσει την ελευθερία επιλογών στον Άνθρωπο, γιατί είναι Παντοδύναμος.
Μπορεί και το Κάνει, μόλις το πιστέψει ο Άνθρωπος ώστε να το ζητήσει. Γιατί είναι Πανάγαθος.
Και Θέλει και Μπορεί, αλλά το κακό Υπάρχει διότι όπως και το καλό είναι παραχώρηση προς επιλογή. (το δικό μου καλό, δεν είναι απαραιτήτως όμοιο με το δικό σας 'καλό')
Το αποκαλούμε Θεό αβίαστα, όσοι έτσι αποφασίζουμε. Τι Θέλει και τι Μπορεί, θα το μάθουμε και οι υπόλοιποι, στην Ώρα της Εμφάνισης Του, όταν δεν αλλάζει η Πίστη, γιατί αμετάκλητα κυριαρχεί η Γνώση.

$Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


# Φίλε μου, η Εικόνα που βλέπω με την δική σας επιλογή, είναι αποτέλεσμα της απληστία των υπόδουλων ανθρώπων, στα κατώτερα ένστικτα. Συμβαίνουν εκεί όπου, ο Θεός μου είναι 'δεσμώτης' των όπλων.
Κάθε στρατόπεδο επιλέγει κάποιον 'Θεό', ακόμη και η αθεΐα, είναι 'παρκαρισμένη' υπόθεση. Τον Θεό σαν ιδέα, τον 'ράβουμε' οι περισσότεροι, ως κουστούμι στα μέτρα μας και στο 'μπόι' μας. Αλλά ο Θεός είναι Ένας, και είναι Εντός μας. Κάποιοι τον 'βλέπουμε' και Άλλοι δεν τον 'Βλέπουμε'. Εγώ δεν τον Βλέπω; αλλά τον Αναζητώ, αν είναι αυτό το λάθος μου, νομίζω διορθώνεται. Άλλοι πλησιάζουν και ελπίζω οι λιγότεροι, απομακρύνονται.
Σας εύχομαι καλή Τύχη.
$ Σχολιάσατε μια δημοσίευση που αφορά την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου σε μια ομάδα που αφορά ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο.
Καλές οι ευχές και οι προσευχές αλλά κατά την προσωπική μου άποψη αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι χειροπιαστό. Αίμα ας πούμε και αιμοπετάλια είναι καθημερινή ανάγκη.
Θεωρώ ότι χέρια που δίνουν είναι ιερότερα από χείλη που προσεύχονται.
Η αντιπαράθεσή μας δεν έχει νόημα σε αυτή τη σελίδα οπότε... να σας ευχηθώ με τη σειρά μου καλή τύχη στην αναζήτησή σας.


#
Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τους Φίλους, για την αναστάτωση που σας προξένησα. Εάν μου ζητηθεί από τους διαχειριστές θα αφαιρέσω τα γραφόμενά μου. Δεν φανταζόμουν την ασχήμια της ευχής μου, ίσως μου δώσετε το ελαφρυντικό, ότι πρόσφερα έξι κοινοποιήσεις σε σελίδες που μπορούσα να το κάνω.
Θεραπεία σε όλους λοιπόν.
$  Δε χρειάζεται να αφαιρέσετε τίποτα.
Καλό σας βράδυ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να γίνουμε η Αντάξια Ελλάδα της Ιστορικής μας Φήμης.

Αγαπητοί Φίλοι. Δεν θα βασιζόμαστε ποτέ στον Λαό. Στον Λαό Βασίζονται μόνο τα "Βασίλεια". Στις Δημοκρατίες βασιζόμαστε στην παιδεία του Λαού και μέσω της παιδείας στην ωρίμανση του Λαού. Περάσανε κάποια χρόνια για να μας κάνουν μεθοδευμένα αδιάφορους προς κάθε Ελληνική Αρετή και Αξία. Δεν θα περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να διορθωθεί η κατάσταση. Από Σήμερα και πέρα, χρειάζεται πολύ εργασία, συνετή και μεθοδευμένη ώστε να φτιάξουμε έναν Λαό αποφασισμένο για Δράση. Έχουμε χρόνο, αλλά δεν πρέπει να σταματούμε ούτε μια ημέρα. Σιγά - σιγά, Σταγόνα την σταγόνα, θα γίνουμε η αντάξια Ελλάδα της Ιστορικής μας φήμης.

Επεξεργασία Γνώμης

Ακούμε με Σεβασμό. Ομιλούμε με Παρρησία. Βρισκόμαστε σε μια "νοητή" πλατεία, Δημοκρατικής Επεξεργασίας Γνώμης. Βασικό εργαλείο αυτής της σελίδας είναι το πεδίο των σχολιασμών. Εκκινούμε το επίκαιρο θέμα συζήτησης, αναφέροντας τις δικές μας θέσεις και περιμένοντας τον σχολιασμό σας. Η συζήτηση με τους αναγνώστες μας, επιθυμούμε να είναι παραγωγική και αποτελεσματική. Και βεβαίως δεν θα κλείνουν όλα τα θέματα αμέσως αλλά θα "τρέχουν" ταυτόχρονα. Θέλουμε, αυτήν την στιγμή, να δηλώσουμε πως δεν σπαταλούμε τον χρόνο μας, απλά επενδύουμε στον χρόνο μας προκειμένου να βρούμε την οδό της προόδου και της προκοπής. Πρόοδο, διότι με την εργασία και συνεργασία θα επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και Προκοπή, ως έννοια αποτελεσματικότητας.

Κανένα Κόμμα οποιασδήποτε Ιδεολογίας, δεν κατέχει την απόλυτη Πολιτική Αλήθεια Διακυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής τα κόμματα της βουλής προδώσανε την ιδεολογία τους. Άλλα λένε και άλλα κάνουν (τουλάχιστον όσα γράφουν κυβερνητική θητεία). Κάποιοι από τους πολιτικούς -κατά τα λόγια τους και τις πράξεις τους- θα μπορούσαν να σταθούν με απαιτήσεις σε όλα τα κόμματα. Γιατί λοιπόν κτίζονται οι Κομματικές "Ιδεολογίες", μα για να εγκλωβίσουν, όσους δεν παρακολουθούν τις ανάγκες που έχει η Καθημερινή Ζωή του Λαού. Όσους επιθυμούν να αισθάνονται άνετα με την κομματική παρέα, παρά να αναζητούν τρόπους βελτίωσης της κοινωνίας των πολιτών. Η Ζωή στον 21ο Αιώνα δεν είναι πόλεμος τάξεων, αλλά πόλεμος επιβίωσης. Οι Ανάγκες των καιρών απαιτούν σκληρή εργασία από τους πολιτικούς, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς φροντίζουν να έχουν ψηφοφόρους - υπηκόους. Πολλά λόγια και ζωή σε μαζώξεις και λόγια - λόγια. Μήπως βλέπουμε πουθενά τεκμηριωμένες προτάσεις; ΟΧΙ. Μας ομιλούν μόνο για τα λάθη των άλλων. Γραπτές Προτάσεις, που-θε-να. όλα γύρω από το κόμμα και τον Πρόεδρο-Γραμματέα-Αρχηγό. Νομίζω πως Π

Σκέψεις, για τη διαχείριση της Ζωής μας.

  Η Ζωή μας δεν είναι πάντα βουνό. Η Διαχείριση της Ζωή μας είναι Βουνό. Πλούσιοι αισθάνονται Φτωχοί καθώς θέλουν περισσότερα. Φτωχοί αισθάνονται Πλούσιοι καθώς αρκούνται στα κεκτημένα. Κάποιοι περιβαλλόμενοι από πλήθος οικείου κόσμου, νοιώθουν μόνοι. Πολλοί ζουν σχεδόν μόνοι και όμως νοιώθουν συμμέτοχοι του κόσμου. Καιρός να ενδιαφερθούμε, για την ορθή διαχείριση στη Ζωή μας. Να το σκεφτούμε λοιπόν, όσο είναι καιρός. Ιωάννης ό Φίλος, Ιθυπόρος.  

Η Επικοινωνία της Γνώμης μας, πρέπει να είναι μετά Λόγου Γνώσεως.

  Γνώση ή Γνώμη; Ομοιάζουν και όμως είναι κάτι άλλο στα Ελληνικά. Κάποιοι Πορεύονται με Γνώση και άλλοι Πορεύ ονται με Γνώμη.   Η Γνώση είναι, Γνώμη με τεκμήρια πιστοποίησης. Ενώ η Γνώμη, είναι κατά την αντίληψη του καθενός. Π.Χ. Έχω μια γνώμη, εάν δεν αναζητήσω τα στηρίγματα της γνώμης μου, πως θα έχω την βεβαιότητα, των Θέσεων μου;  Οφείλουμε να σεβόμαστε την ποιότητα της "γνώμης" που θα ταξιδέψουμε μέσω της επικοινωνίας μας.

Η Νεολαία μας Διψά για Ιδανικά κι εμείς αργοπορούμε.

« Δώστε μου λιγάκι Ουρανό» , να ονειρευτώ πως ίπταμαι να νιώσω Ελεύθερος Δημιουργός , του Μέλλοντος της Επιλογής Μου .   Εγκαταλείψαμε την Νεολαία , ως έτυχε σε χωροχρόνους αντιπαιδαγωγικούς . Οι νέοι μας δεν ζουν δίχως ιδανικά , τον μπούσουλα τους αναζητούν και δυστυχώς ανθέλληνες τους , τους έχουν προσεγγίσει .   Όσοι Έλληνες , Ενεργοί Πολίτες , την Ελλάδα Αγαπούν , ευθύς αμέσως , για την νεολαία , να δείξουμε έμπρακτο ενδιαφέρον . Το πιο Απλό ; Να τους ρωτήσουμε τι Πιστεύουν και τι Θέλουν . Και αφού θα μάθουμε , ποια είναι και τι θέλουν τα παιδιά μας , να δείξουμε κατανόηση και μετά από σκέψη , - ίσως με την βοήθεια κάποιου ειδικού - να οδηγήσουμε τα σπλάχνα ΣΗΜΕΡΑ , σε Έναν Νέο Σχεδιασμό , του Μέλλοντος που τους Αξίζει .   Ιωάννης ό Φίλος , Ιθυπόρος .

Να δώσουμε Αξία στην Ελλάδα;

Οι Πολιτικοί Πολιτεύονται, χωρίς Πολιτική. Τουλάχιστον έτσι θεωρώ μέχρι στιγμής. 🔹️🇬🇷🔹️ Εμείς οι μικροί και ασήμαντοι, οι άγνωστοι αλλά χρήσιμοι κάθε τέσσερα χρόνια, πρέπει να ορθώσουμε μπόι Τώρα, αυτήν τη στιγμή. Από Σήμερα να είμαστε χρήσιμοι διαρκώς.  🔸️🔶️🔸️ Να λέμε και να γράφουμε την γνώμη μας διαρκώς, για την πρόοδο της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού. Πιο πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, που καλώς υπάρχουν προκειμένου να συνθέτουν λύσεις, αλλά κακώς να κρατούν τον Λαό διχασμένο εξ αφορμής λαθών και παραλήψεων περασμένων δεκαετιών. 🔸️🔹️🌿🔹️🔸️ Το χθες είναι εμπειρία. Το σήμερα είναι προετοιμασία. Το αύριο να είναι επιτυχία. 🌿 να δώσουμε αξία στην Ελλάδα 🌿 Ιωάννης Μιχαηλίδης >Ιωάννης ό Φίλος<

Όποιος Θέλει Επιτυγχάνει.

Δύσκολες ημέρες συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και σε όλον τον Κόσμο. Αυτές οι Δυσκολίες και οι πιθανές λύσεις για την εξάλειψη τους, προβληματίζει κάθε συνετόν Άνθρωπο.  Τώρα που οι θεσμοί, λίγο ή πολύ, καρκινοβατούν σε κάθε χώρα• οι Λαοί παντού στη Γη, Οφείλουμε να Ενεργοποιήσουμε μια Διάθεση Προσφοράς, προς το κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν πολλές Ιδεολογίες αλλά και Ιδεοληψίες στον πλανήτη Γη. Αλλά τίποτε δεν είναι βλαβερό, παρά η Διαχείριση αυτών.  Από την Άλλη Πλευρά, μια είναι η Αλήθεια, αλλά και αυτή πάσχει, από την πλευρά των ερμηνευτών της. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά Νου, είναι πως όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της Αγάπης, τόσο πιο πολύ θεραπεύεται η Κοινωνία στην πληρότητα της. Το Παρόν Σημείωμα, στοχεύει απλούστατα σε μια καλύτερη εκδοχή της Νέας Εκκίνησης στη Ζωή μας. Σας καλώ να στοχαστείτε, εκείνες τις αλλαγές που θα σας οδηγήσουν ασφαλώς στη δική σας Αλήθεια. Εφόσον αυτό συμβεί επιτυχώς, τότε θα είμαστε στη Παραγωγική θέση των σκέψεων, των κρίσεων και των απο